O nama

Permadent je nastao 2021. godine sa ciljem da unapredi svest o važnosti oralnog zdravlja, te pruži informacije o prevenciji i lečenju iz oblasti stomatologije.

Usled potrebe za sagledavanjem oralnog zdravlja u širem kontekstu, Permadent se vremenom širio i počeo sa pokrivanjem tema iz oblasti zdravlja gastrointestinalnog trakta i ishrane, temama usko povezanim sa oralnim zdravljem.

Kako je ovo naišlo na odlične reakcije čitaoca, u prvoj polovini 2024. godine, nastavljamo širenje i na druge oblasti, uključujući kardiovaskularno zdravlje, endokrinologiju, probleme sa alergijama i druge.

Kao i do sada, ostajemo posvećeni kreiranju sadržaja kome se može verovati.

Saradnjom sa doktorima različitih specijalizacija radićemo na kreiranju sadržaja koji pokriva širi spektar tema, omogućavajući čitaocima da se informišu o različitim zdravstvenim stanjima, simptomima i načinima lečenja.

Sa preko 300 objavljenih članaka i preko milion posetilaca tokom 2023. godine, kao i saradnjom sa većim brojem doktora, medicinskih radnika i drugih stručnjaka, želimo da postanemo vodeći medicinski portal u regionu.

Naš proces

Nastojimo da naš sadržaj bude jasan i pomogne čitaocima da donesu najbolju odluku u vezi sa svojim zdravljem i blagostanjem.

Svi naši članci su temeljno istraženi i zasnovani na naučnim studijama i informacijama, a većina najvažnijih članaka koji se tiču zdravlja su napisani ili provereni od strane doktora, stomatologa ili farmaceuta.

Na kraju svakog članka možete ostaviti povratnu informaciju – da li je članak bio koristan ili ne. Ako mislite da je neka informacija pogrešna, koristeći tu opciju, ili putem stranice kontakt možete nam skrenuti pažnju.

Kada nas čitalac upozori na potencijalnu grešku, naši urednici i medicinski saradnici u najkraćem roku proveravaju sve relevantne informacije, i po potrebi ažuriraju sadržaj na sajtu.

Na sajtu ne postoji prikriveno plasiranje roba i usluga. Sponzorisan sadržaj je jasno označen, ali oglašivači nemaju pravo i ne utiču na našu uređivačku politiku i sadržaj članka.

Kako koristiti sajt?

Na kraju svakog članka nalazi se lista referenci i izvora.

Ukoliko se u članku nalaze informacije potkrepljene konkretnim studijama, one su označene brojevima (poput 1, 2). Klik na broj odvešće Vas do liste referenci gde možete da vidite o kojoj se studiji radi, ko su autori, iz koje godine, kao i vezu do same studije.

Članci koji sadrže podatke iz studija, označeni su sledećim znakom, koji se nalazi neposredno iznad naslova:

Bazirano na činjenicama

Članci koji su napisani od strane medicinskog radnika, ili su pregledani od strane medicinskog radnika, označeni su sledećim oznakama, koje se nalaze neposredno iznad naslova članka:

Napisao medicinski stručnjak ili Medicinski provereno

Na kraju članka napisanog ili proverenog od strane medicinskog radnika možete videti njegove podatke.

Ažuriranje sadržaja

Nastojimo da najvažniji sadržaj ažuriramo redovno uzimajući u obzir najnovija naučne studije i analize, kao i da redovno ažuriramo aktuelne cene stomatoloških uslugama, kako bi informacije koje nađete na našem sajtu bile najkvalitetnije i u skladu sa najsavremenijim trendovima u stomatologiji.

Članci koji su objavljeni, ažurirani ili provereni u prethodnih 90 dana označeni su zelenom etiketom Sveže informacije na početku članka:

Sveže informacije

Ukoliko smatrate da je bilo koja informacija koju ste pročitali neažurna ili netačna, molimo Vas da nas kontaktirate putem opcije za ostavljanje povratnih informacija na kraju svakog članka, ili koristeću našu kontakt stranu.

Naš urednički i medicinski tim će u najkraćem mogućem roku obraditi takve zahteve.